Cilt Bakım Yağları

  • Argan Yağı
    Argan Yağı
    Argan Yağı
    Argan Yağı

    - Kuru ve Yıpranmış Cilt ve Saçlara Uygundur
    - Tırnak, El ve Saç Bakımında Kullanılır

    İçeriğindeki zengin vitamin-E ve doymamış yağ asitleri ile kurumuş ciltleri ve kırılgan saçları nemlendirir ve güçlendirir.

    Elde Ediliş Metodu: Soğuk Pres

    Argan yağı, başta oleik ve linoleik asit olmak üzere yüksek miktarda doymamış yağ asitleri içerirler. Bu nedenle ciltteki tahriş, yara gibi sorunların çözümü için ideal bir yağdır. İçeriğindeki yüksek E vitamini ise hücreleri uyararak dokuların yenilenmesini hızlandırır. İçeriği ve sağladığı bu etkiler, bu yağı kuru ve yıpranmış cilt ve saçlar için ve tırnak/el bakımında son derece uygun bir seçim yapar.


    1. Monfalouti, H. El, Guillaume, D., Denhez, C. & Charrouf, Z. Therapeutic Potential of Argan Oil: A Review. The Journal of Pharmacy and Pharmacology 62, 1669–75 (2010).
    2. Charrouf, Z., Guillaume, D. Secondary Metabolites from Argania spinosa (L.) Skeels. Phytochemistry Reviews 1, 345 – 354 (2002).
    3. Guillaume, D. Ethnoeconomical, Ethnomedical and Phytochemical Study of Argania spinosa (L.) Skeels: A Review. Journal of Ethnopharmacology, 1–9 (1998).

     

  • Tatlı Badem Yağı
    Tatlı Badem Yağı
    Tatlı Badem Yağı
    Tatlı Badem Yağı

    - Bebeklerin ve Hassas Ciltlerin Bakımı için Uygundur.
    - Çatlakların Önlenmesinde Kullanılır.

    Kirpiklere (göz ile temasından kaçınılarak) uygulandığında hacim ve dolgunluk verir. Bebeklerin cilt bakımı için uygundur. Hamilelik ve cilt çatlaklarına iyi gelir.

    Elde Ediliş Metodu: Soğuk Pres

    Tatlı badem yağı, badem ağacının çekirdeklerinin kurutulup soğuk pres ile işlenmesi sonucu elde edilir. Cildin zamanla ve çeşitli etkiler sebebiyle kaybettiği nem dengesinin yeniden sağlanmasında, yumuşak ve pürüzsüz bir özellik kazanmasında son derece etkilidir. A, B1, B2, B6 ve E vitamini bakımından zengin bir içeriğe sahip olması, bu yağı cilt koruyucu, besleyici ve çatlak önleyici kılar. Hamilelik ve doğum çatlakları, kısa sürede hızlı kilo alma/verme kaynaklı oluşan cilt çatlakları gibi durumlar için son derece kullanışlıdır. Başta bebekler, kuru ve neme ihtiyaç duyan cilt tipleri olmak üzere tüm cilt tipleri için uygun bir nemlendiricidir. Masaj yağı olarak da kullanılabilir.


    1. Sheikh, S., Asghar, S. & Patni, S. Development of HPTLC Method for Evaluating The Quality Of Almond Oil and Establishin Its Finger. World Journal of Pharmaceutical Research 2, 436–444.
    2. Lakshmi, R. & Rao, H. J. Therapeutic Applications of Almonds (Prunus amygdalus L.). Journal of Clinical and Diagnostic Research. Vol-6(1): 130-135 (2012).
    3. Ernest, J. P. The Chemistry of Essential Oils and Artificial Perfumes. Nature 79, 241–242 (1908).
    4. McGuinness, H. Aromatherapy: Therapy Basics. Hodder Arnold (2003).

     

     

     

  • Kayısı Çekirdeği Yağı
    Kayısı Çekirdeği Yağı
    Kayısı Çekirdeği Yağı
    Kayısı Çekirdeği Yağı

    - Kuru, Yıpranmış ve Hassas Ciltler
    - Kırışıklıklar (Göz Çevresi, Vücut)

    Cilde hızlı nüfuz eder ve kolayca emilir. Zengin mineral ve vitamin (B17) içeriği ile hücre ve dokuları yeniler, nemlendirici özellik gösterir.

    Elde Ediliş Metodu: Soğuk Pres

    Nemini kaybetmiş, hassas, solgun görünümlü ve ince ciltler için ideal bir yağ çeşididir. Oleik ve linoleik asit bakımından zengindir ve cilde kolayca nüfuz eder. Zengin doymamış yağ asidi içeriği ve kolay emilim özelliği sayesinde ifade çizgileri, göz çevresi kırışıklıkları ve kaz ayağı oluşumları için idealdir. A, B1, B2, B6 ve E vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Zengin vitamin içeriği sayesinde iyi bir cilt koruyucusu, sıkılaştırıcısı ve besleyicisidir. Tüm cilt tiplerine uygunluk gösterir.


    1. Shelley, H. Guide to Aromatherapy. Milady Publishing Company (1996).
    2. McGuinness, H. Aromatherapy: Therapy Basics. Hodder Arnold (2003).
    3. Yiğit, D., Yiğit, N. & Mavi, A. Antioxidant and Antimicrobial Activities of Bitter and Sweet Apricot (Prunus armeniaca L.) Kernels. Brazilian Journal of Medical and Biological Research = Revista brasileira de pesquisas médicas e biológicas / Sociedade Brasileira de Biofísica 42, 346–52 (2009).
    4. Alpaslan, M. & Hayta, M. Apricot Kernel: Physical and Chemical Properties. JAOCS 83(5), 469–471 (2006).

     

     

     

  • Üzüm Çekirdeği Yağı
    Üzüm Çekirdeği Yağı
    Üzüm Çekirdeği Yağı
    Üzüm Çekirdeği Yağı

    - Kuvvetli Bir Antioksidandır
    - Besleyici, Nemlendirici ve Koruyucudur

    İçeriğindeki antioksidanlar ile yaşlanmaya bağlı olarak ciltte meydana gelen belirtilerin ve kırışıklıkların önlenmesine yardımcı olur.

    Elde Ediliş Metodu: Soğuk Pres

    Nem kaybına uğramış ciltleri yumuşatır ve besler. Cilt tarafından kolaylıkla emilir. Oleik, linoleik, palmitik, stearik asitler ve antioksidanlar bakımından oldukça yüksektir. Yapısındaki yüksek antioksidan içeriği ciltte oluşan yaşlanma belirtileri ile mücadelede etkilidir. Özellikle orta yaş ve üzerindeki kişiler için uygundur, tüm cilt tiplerinde kullanılabilir.


    1. Navas, P. B. Chemical Composition of the Virgin Oil Obtained by Mechanical Pressing Form Several Grape Seed Varieties (Vitis vinifera L.) with Emphasis on Minor Constituents. Arch Latinoam Nutr. 59(2):214-9 (2009).
    2. Almeida, J. S. et al. Oil-Based Nanoparticles Containing Alternative Vegetable Oils (Grape Seed Oil and Almond Kernel Oil): Preparation and Characterization. Latin American Journal of Pharmacy 28, 165–172 (2009).
    3. Mironeasa, S., Leahu, A. & Codin, G. Grape Seed : Physico-chemical, Structural Characteristics and Oil Content. Journal of Agroalimentary Processes and Technologies 16, 1–6 (2010).
    4. Liu, S. X. & White, E. Extraction and Characterization of Proanthocyanidins from Grape Seeds. The Open Food Science Journal 5–11 (2012).
    5. Weingerl, V., Kodba, Z. C. & Vrabelj, D. Fatty Acid Composition of Cold-pressed Hemp and Grape Seed-Oils.
    6. Seçilmiş, H. & Bardakçı, B. Determination of Fatty Acid, C, H, N and Trace Element Composition in Grape Seed by GC/MS, FTIR, Elemental Analyzer and ICP/OES. SDU Journal of Science (E-Journal) 6, 140–148 (2011).

     

     

     

     

  • Jojoba Yağı
    Jojoba Yağı
    Jojoba Yağı
    Jojoba Yağı

    - Tüm Cilt ve Saç Tiplerine Uygundur
    - Sebum Dengeleyicidir

    Kuru ve yıpranmış ciltleri ve saçları nemlendirerek yumuşatır ve canlandırır. Yağlı ciltlerde ise sebum salgılanmasını düzenlemeye yardımcı özelliği ile tercih edilir.


    Elde Ediliş Metodu: Soğuk Pres

    Sebum düzenleyici etkisi sayesinde, cildin nem dengesinin sağlanması ve beslenmesinde son derece etkilidir. Akne ve sivilceye meyilli olan yağlı ya da döküntülü, kuru ve yıpranmış ciltlerin normalizasyonu için kullanışlı olması, bu yağı karma ciltler için de ideal bir seçenek kılar.


    1. Shelley, H. Guide to Aromatherapy. Milady Publishing Company (1996).
    2. McGuinness, H. Aromatherapy: Therapy Basics. Hodder Arnold (2003).
    3. Buckle, J. Clinical Aromatherapy: Essential Oils in Practice. Elsevier Science (2003).
    4. Sandha, G. K. & Swami, V. K. Jojoba Oil as an Organic, Shelf Stable Standard Oil-Phase Base for Cosmetic Industry. RASĀYAN Journal of Chemistry 2, 300–306 (2009).
    5. Sharma, S. K., Singh, A. J. Pharmacognostical Evaluation of Roots of Simmondsia chinensis Schneider. International Journal of Pharmaceutical Sciences and Drug Research 3, 323–326 (2011).
    6. Ranzato, E., Martinotti, S. & Burlando, B. Wound Healing Properties of Jojoba Liquid Wax: An in vitro Study. Journal of Ethnopharmacology 134, 443–9 (2011).

     

     

     

     

  • Sarı Kantaron Yağı
    Sarı Kantaron Yağı
    Sarı Kantaron Yağı
    Sarı Kantaron Yağı

    - Yara ve yanıkların hızla ve iz bırakmadan iyileşmesine yardımcıdır.
    - Aşırı kurumuş ve çatlamış ciltlerde etkilidir.


    Elde Ediliş Metodu: Maserasyon

    Sarı kantaron yağı; biyokimyasal yapısındaki birçok etken madde sayesinde kesik ve yanıklara bağlı yaraların hızla ve iz bırakmadan iyileşmesine yardımcı olur. Ayrıca, başta spor gibi fiziksel aktivitelere bağlı kas ve eklem ağrılarının giderilmesinde de son derece kullanışlıdır. Masaj yoluyla kullanıldığında ise rahatlatıcı etki gösterir.


    1. Yue QY, Bergquist C & Gerden B: Safety of St. John's Wort (Hypericum perforatum) (letter). Lancet 2000; 355(9203):576-577.
    2. Bisset NG: Herbal Drugs and Phytopharmaceuticals: a handbook for practice on a scientific basis. Medpharm Scientific Publishers, CRC Press, Stuttgart, Germany, 1994.
    3. Hoelzl J & Ostrowski E: Analysis of the essential compounds of Hypericum perforatum. Planta Med 1986; 6:531.

     

Esansiyel Yağlar

  • Melez Lavanta
    Melez Lavanta

    Hoş kokulu, tonik, tazeleyici ve arındırıcıdır. Bir miktar sabit yağ (badem yağı gibi) içine 2-3 damla damlatılarak hazırlanan ürünü cilt üzerine hafifçe uygulayınız. Hassas ciltler için uygundur.

  • Çay Ağacı
    Çay Ağacı

    Arındırıcı özelliği ile cildi temizleyerek akne oluşumunu önler. Bir miktar sabit yağ (jojoba yağı gibi) içine 2-3 damla damlatılarak hazırlanan ürünü cilt üzerine hafifçe uygulayınız.

  • Limon Kabuğu
    Limon Kabuğu

    Hoş kokulu, tonik, tazeleyici ve arındırıcı özelliği ile yağlı cildinizi temizler, bakımını yapar. Bir miktar sabit yağ (kayısı çekirdeği yağı gibi) içine 2-3 damla damlatılarak hazırlanan ürünü cilt üzerine hafifçe uygulayınız.

  • Tatlı Portakal
    Tatlı Portakal

    Kuru ve hassas ciltlerin bakımında arındıncı ve tonik etkileri vardır. Bir miktar sabit yağ (badem yağı gibi) içine 2-3 damla damlatılarak hazırlanan ürünü cilt üzerine hafifçe uygulayınız.

  • Nane Yaprağı
    Nane Yaprağı

    Arındırıcı ve ferahlatıcı özelliği ile bilinir. Bir miktar sabit yağ (jojoba yağı gibi) içine 1-2 damla damlatılarak hazırlanan ürünü cilt üzerine hafifçe uygulayınız.

  • Biberiye
    Biberiye

    Hoş kokulu, tazeleyici ve arındırıcı özelliği ile cildinizi temizler, bakımını yapar. Bir miktar sabit yağ (jojoba yağı gibi) içine 1-2 damla damlatılarak hazırlanan ürünü cilt üzerine hafifçe uygulayınız.

Hava Yayıcılar

İçerik Hazırlanıyor...

Karışım Yağlar

İçerik Hazırlanıyor...

Sık Sorulan Sorular

Birçok ürün, etiket ve marka “doğal”, “naturel” ve “organik” ifadelerini kullanıyor. Happy Moments, ürünlerinin “organik” olduğunu nasıl garanti ediyor?

Ürünlerimiz, T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yetkili kılınmış, dünyanın en saygın ve yetkin organik sertifikasyon kuruluşlarından biri olan “ECOCERT Greenlife” tarafından “organik” olarak sertifikalandırılmıştır. Ürünlerimizde yer alan ECOCERT logosu ve sertifikası, ürünlerimizin son kullanıcıya ulaştırılmasına kadar geçen tüm süreçler boyunca son derece sıkı denetimlerden geçtiğini ve ürün içeriğimizin %100’ünün “organik tarım metodları ile üretilmiş bitkilerden” elde edildiğini ifade etmektedir.

 

“ECOCERT” nedir?

ECOCERT, organik tarım ve üretim alanında hizmet vermek üzere 1991 yılında kurulmuş uluslararası bir kontrol ve sertifikasyon firmasıdır. Günümüzde, 80’den fazla ülkede bölgesel yaklaşım ve yerel hizmet anlayışıyla faaliyet göstermektedir. 1995 yılından itibaren Türkiye’de faaliyet göstermekte olan ECOCERT, T.C Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından “Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları” alanlarında kontrol ve sertifikasyon hizmeti vermek üzere yetkilendirilmiştir.

 

ECOCERT Grubu hakkında daha fazla bilgi için lütfen www.ecocert.com adresini tıklayınız.

Firma ve ürünlerimiz adına düzenlenen güncel sertifika(lar) için tıklayınız.

 

Saf yağ ne demektir?

Saf yağ, daha ucuz veya daha kolay elde edilen başka bir yağ ile seyreltilmemiş, içeriğin tamamı etiketinde belirtilen bitkiden elde edilen yağ demektir.

Organik ürünlerinizin “saf” olduğunu nasıl garanti ediyorsunuz?

Ürünlerimizin organik olsa dahi ikinci bir yağ ile asla karıştırılmadığını, GC (Gas Chromatography / Gaz Kromatografisi) analiz raporları ile garanti etmekteyiz.

 

Markanız, hangi kurum ya da kuruluşlara bildirimde bulunmaktadır?

Happy Moments ürünleri, T.C Sağlık Bakanlığı bildirimli ürünlerdir. Bu sebeple, tüm kullanıcılar gibi sağlık profesyonelleri de ürünlerimizden yararlanabilmektedir.

 

Neden “Soğuk Pres” ? Soğuk pres yönteminin avantajları nelerdir?

Soğuk pres; herhangi bir kimyasal uygulama içermeyen, tamamen mekanik bir süreçtir. Soğuk pres uygulamasında; bitkinin öz, aroma ve biyokimyasal değerlerinde kayıp yaşanmaz. Bu avantajları ile soğuk pres metodu, binlerce yıllık geçmişten bugüne halen en ideal üretim metodlarından birisidir.

 

Esansiyel yağ çeşitlerinizi kimler dikkatli kullanmalı?

Esansiyel yağ çeşitlerimiz, tıbbi ve aromatik bitkilerin distilasyonu ile elde edildiklerinden; aşağıdaki risk gruplarına dahil olan kişilerin kullanımda hekim onayını almasını öneririz.

Bu kişiler; Astımı ve ürünün elde edildiği bitkiye alerjisi olanlar,

Hamile ve emziren kadınlar,

6 yaşından küçük çocuklar,

şeklinde genel olarak sıralanabilir.

 

Ürünlerinizin satışı ile ilgileniyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Markamıza ve ürünlerimize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Detaylı bilgi için, info@happymoments.com.tr adresine e-posta yollayabilirsiniz.

 

Ürünleriniz ile ilgili detaylı bilgi edinmek istiyorum.

Ürünlerimiz ile ilgili detaylı bilgi edinmek için, info@happymoments.com.tr adresine bilgi edinme talebinizi belirten bir e-posta yollayabilirsiniz. Konusunda uzman kimyager ve biyolog gibi profesyonellerden oluşan personelimiz, en kısa sürede sizinle irtibata geçecektir.